Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

AUSTRALIAN OPEN ΝΑΙ!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ..




Κανένας τενίστας στην ιστορία του παγκόσμιου τένις δεν έχει κερδίσει το Αυστραλιανό Όπεν 4 συνεχόμενες φορές, αλλά, μετά την κλήρωση της Παρασκευής, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει ακριβώς αυτό. Είναι ήδη ο 3 χρόνια συνεχόμενα ο αδιαφιλονίκητος  νικητής και το φαβορί σίγουρα και για το φετινό, αλλά πόσο εύκολο είναι να ξανά στεφθεί νικητής? Ο Ναδάλ  κάθε χρόνο είναι το φαβορί για το Ρολάν Γκαρός και κάθε χρόνο όσο δύσκολο και αν φαίνεται όσο και αν οι περιστάσεις και οι καταστάσεις το κάνουν ακόμη δυσκολότερο αυτός καταφέρνει και δημιουργεί νέα ιστορία , σπάζοντας νέα ρεκόρ. Είναι ο Βασιλιάς της χωμάτινης επιφάνειας και όσο και αν ο Νόλε προσπάθησε πέρσι το 8ο συνεχόμενο Ρολάν Γκαρός έγινε πάλι δικό του. Όλα είναι πιθανά λοιπόν και στο Αυστραλιανό Όπεν και ο Σέρβος για μένα είναι έτοιμος να γράψει και αυτός την δικιά του ιστορία στα Γκράν Σλάμ.

Το κάτω μισό της κλήρωσης είναι σίγουρα το πιο αδύναμο από τα δύο, με τον  Τζόκοβιτς ως 2ο  seeded να αντιμετωπίσει ίσως τον David Ferrer στα ημιτελικά. Οι 3 πρώτοι αντίπαλοι είναι απίθανο να του δώσουν κάποιο  πρόβλημα και αν Ernests Gulbis θα μπορούσε να περιμένει στον τέταρτο γύρο, θα ήταν μια τεράστια  έκπληξη αν Τζόκοβιτς δεν καταφέρει να περάσει το εμπόδιο Gulbis και ίσως Wawrinka για να φτάσει σε έναν ακόμη τελικό. Θεωρώ σίγουρη την παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και βάση του επιπέδου που έχει παρουσιαστεί ως τώρα σε αυτήν την επιφάνεια και ειδικά σε αυτό το Γκραν Σλάμ, ο Νόλε είναι σαν να παίζει εντός έδρας.
Στο 2ο μισό της κλήρωσης ο Ναδάλ και ο Φέντερερ, βρίσκονται στα 2 άκρα και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να διασταυρωθούν μόνο στα ημιτελικά. Ο Φέντερερ στην πορεία του συναντά τον Αυστραλό Duckworth όπου δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποια έκπληξη ούτε στον 1ο γύρο αλλά ούτε και στο 2ο γύρο όσο και αν ο ανανεωμένος  Stepanek θα ήθελε. Και αν ο Verdasco δεν καταφέρει να περάσει τον φορμαρισμένο Stakhovsky τότε η εκδίκηση είναι πρό των πυλών για τον Ελβετό. Στον 4ο γύρο ο καλός του φίλος Τsonga λογικά θα περιμένει και αυτήν την φορά σίγουρα θα θελήσει να χαλάσει το πάρτι κάτι που δεν έκανε πριν μερικές μέρες στο εορταστικό ματς τους για φιλανθρωπικό σκοπό στην Rod Laver arena. Murray, Kohlschreiber, Isner, θα είναι ένας από αυτούς που θα αντιμετωπίσουν τον Έλβετό ή τον Γάλλο για μια θέση στον Ημιτελικό του 1ου Γράν Σλάμ.
Ο Ναδάλ από την άλλη μεριά αντιμετωπίζει τον Τomic στον 1ο γύρο, κάτι που όπως έδειξε ο Αυστραλός που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Del Potro, δεν είναι ακόμη έτοιμος για την μεγάλη κατηγορία, σαφώς και μπορεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός αλλά αυτό θα έχει περισσότερο να κάνει με το ότι είναι ο 1ος γύρος ενός Γκράν Σλάμ για τον Ναδάλ. 2ος γύρος ίσως να είναι και ο δικός μας ο Κοκκινάκης και να χαρούμε και εμείς να τον δούμε αντιμέτωπο με τον Ισπανό, αλλά σίγουρα ο 3ος γύρος θα είναι ένας Γολγοθάς, ο Γάλλος Gael Monfis περιμένει και εδώ ίσως καιροφυλακτεί η έκπληξη. Αν ο Γάλλος είναι σοβαρός ο αγώνας θα είναι η ατραξιόν του 3ου γύρου και ο Ναδάλ σίγουρα θα πρέπει να πρέπει να προσπαθήσει πολύ πολύ. Nishikori και Hewitt θα περιμένουν τον νικητή της μεγάλης αυτής αναμέτρησης και ένας από αυτούς κατά την γνώμη μου θα είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Del Potro  για μια θέση στα ημιτελικά, μιας και δεν πιστεύω ότι από το δικό του κομμάτι της κλήρωσης μπορεί κάποιος να τον αποκλείσει.
Νόβακ Τζόκοβιτς vs ??? θα είναι ο τελικός, Ναδάλ, Ντελ Πότρο, Φέντερερ, Μάρεϊ ή Τσονγκά.

Καλή αρχή με λιγότερους τραυματισμούς και αποσύρσεις εύχομαι και εδώ θα είμαστε με αναλύσεις και ίσως προβλέψεις.  
 



Εδώ είναι το DRAW 


2 σχόλια: