Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟ TENNIS BETTING - Part 2:



ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ LIVE
Γιατί προτιμώ το betting στο tennis, για πολλούς λόγους, ένας θα ήταν ότι με τα τόσα πολλά τουρνουά ποτέ σχεδόν δεν μένεις χωρίς να δεις η να παίξεις όλη την χρονιά, ένας άλλος λόγος θα ήταν γιατί είναι ατομικό άθλημα και τους τενίστες που βλέπεις χρόνο με τον χρόνο τους μαθαίνεις σε αντίθεση με τα ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο που και 10 χρόνια να βλέπεις μια ομάδα και με τις μεταγραφές τις αλλαγές κατά την διάρκεια του αγώνα σχεδόν ποτέ δεν είναι η ίδια,  έτσι στο κάθε ματς η «υφή» τείνει να είναι διαφορετική και τα συμπεράσματα δύσκολο να αναλυθούν πάνω στις σωστές τους βάσεις.
Περισσότερο όμως προτιμώ το live betting στο tennis γιατί πρόκειται για γρήγορο σπορ οι κινήσεις και τα bet έχουν λιγότερο χρόνο αποπληρωμής απ’ ότι στα υπόλοιπα αθλήματα και περισσότερο χώρο να τοποθετηθούν καινούργια για το ίδιο γεγονός. Λαμβάνοντας υπόψη το part 1 παραπάνω και την ανάλυση που έγινε, κατά την διάρκεια τις χρονιάς βγαίνουν αρκετά value bets που μπορεί να μην συναντάς στα υπόλοιπα σπορ. Το live bet έχει πάρα πολλές επιλογές εμείς θα επικεντρωθούμε στις κυριότερες και πιο προσοδοφόρες.

  • Κύρια επιλογή δεν παύει να είναι η επιλογή του νικητή αγώνα ειδικά όταν το φαβορί έχει χάσει το 1ο σετ τον τότε παίζουμε ως νικητή 2ου σετ αλλά και ως νικητή αγώνα με αρκετά αυξημένη την απόδοση πλέον. Παράδειγμα ο Novak Djokovic φέτος έχει 48 νίκες 9 ήττες, σε αυτούς τους 57 αγώνες έχασε 11 φορές το 1ο σετ και στις 10 από αυτές πήρε το 2ο, ο Rafael Nadal φέτος 52 νίκες και 3 ήττες 10 φορές έχασε το 1ο σετ και τις 8 πηρέ το 2ο μαζί και τον αγώνα σε μεγαλύτερη απόδοση όπως φαντάζεστε.
  •  Break -  εδώ θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες και να αναλύω το πώς και το γιατί αλλά ένα μεγάλο value bet δημιουργείτε εδώ όταν οι τενίστες/ιες σερβίρουν για το ματς, περισσότερα διαβάστε στο άρθρο Closing Syndrome. Επίσης η θεωρεία martingale μπορεί να εφαρμοστεί εδώ παίζοντας κυρίως τις γυναίκες στο χώμα, δηλαδή ποντάρουμε και αν χάσουμε το 1ο στοίχημα*2 το κεφάλαιο που επενδύσαμε και ούτω καθεξής παίζοντας όλα τα games ενός σετ και τα 12 και σταματάμε στο 1ο break. Αν και η πιθανότητα να βγείτε χαμένοι εδώ είναι πολύ μικρή οι αποδόσεις στα break σπάνια ξεπερνάνε το 3,00-3,50 και ξεκινάνε από 2,10-2,20 εξαρτώμενη πάντα από τους τενίστες ειδικά στην επιφάνεια χώμα. Η στατιστική ανάλυση λέει ότι κάθε 2-3 games γίνονται breaks. Εδώ να αναφέρω τις εκατοντάδες φορές που σε ένα σετ στο WTA (γυναικείο τένις) γίνονται 4 και 5 breaks. Το break είναι μια μορφή bet που παίρνεις μεγάλη απόδοση στο τένις και όταν με την εμπειρία την μάθεις και την κατανοήσεις είναι αρκετά προσοδοφόρα.
  •  Οver/Under στα games του αγώνα αλλά και over/under games 1ου σετ, εδώ προσέχουμε αν οι τενίστες/ιες μπορούν να κρατάνε τα σερβίς τους, αν είναι καλή στα returns αν σερβίρουν πολλούς άσους, ένα παράδειγμα τέτοιο είναι ο John Isner από 12-07-2013 ως 18-08-2013 όπου στα τελευταία 18 ματς στα 1α σετ έχει 16 over 9,5games και 2 σετ ακριβώς 9 games, με αποδόσεις πάνω από 1,60 φαντάζει εκπληκτικό.
  •  Οver/Under 2,5 set ή 3,5 set αν μιλάμε για Grand Slam στους άνδρες. Ένα κλασικό ποντάρισμα είναι ανάμεσα σε 2 δυνατούς αντιπάλους να χωρίσουμε το «καρπούζι» στα 2 και να παίξουμε να πάρει ο καθένας από 1 σετ, η απόδοση εδώ είναι πάντα μεγαλύτερη από 2,00, αν και η συχνότητα 2 ισάξιοι ή φορμαρισμένοι τενίστες να πάνε στα 3 σετ (σε κανονικά τουρνουά) είναι κάτω από 50%, στους προχωρημένους γύρους ενός τουρνουά το ποσοστό αυξάνεται δραματικά δίνοντας ένα value bet.
  •  Ακριβές σκορ στα σετ ή ακριβές σκορ στο ματς είναι άλλη μια επιλογή αρκετά πιο τζογαδόρικη όπου η αποδόσεις είναι πολύ καλές. Παράδειγμα θέλεις να παίξεις νικητή σετ Isner με απόδοση έστω 1,75 και γνωρίζεις την ικανότητά του να κρατάει τα σερβίς του, ποντάρεις στο ότι δεν θα κάνει break μέχρι και το Τie Break και παίζεις νικητή σετ με σκορ 7-6 υπέρ του Isner, με αποτέλεσμα να αγοράσεις τον Isner με απόδοση 2,70 και πάνω. Άλλο παράδειγμα έστω παίζουμε Ναδάλ και η απόδοση νικητή είναι  1,10, τότε παίζεις 2-0 σετ υπέρ Ναδάλ σε μεγαλύτερη απόδοση έστω 1,30.
  • Μια άλλη αρκετά πιο τζογαδόρικη επιλογή είναι και το 40-40 δηλαδή να προβλέψετε ότι το επόμενο game θα πάει στην ισοπαλία. Αρκετά δύσκολη επιλογή φαίνεται αλλά ίσως όχι τόσο, με αποδόσεις από 3,25 και πάνω υπάρχουν πάντα τενίστες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τα σέρβις τους, έτσι χωρίς να μας ενδιαφέρει η έκβαση του game απλά θέλουμε το γνωστό «deuce» την ισοπαλία να μας κάτσει σε ένα από τα games που θα παίξουμε. Ειδικά στις γυναίκες έχω συναντήσει 6 συνεχόμενα games τα οποία οδηγήθηκαν συνεχόμενα στην ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου